Focus op beweging

Op 4 oktober 2023 gaan we weer verder met de filmclub. 

Zoals gebruikelijk op dinsdagavond om de twee weken om 19.30 uur. 

Gasten zijn van harte welkom.

We vertonen o.a. natuurlijk weer de film welke vertoond is in het filmcafe: 

Het 50 jarig jubileum van de Spil.


"Pootje geven", van Gerard Schuurmans.

RC zeilboten door Sneek, door Tjerk Joustra

Hieronder even klikken voor vergroting

Uit

Uit de krant van Groot Sneek op 23-02- 2023


Woensdag 11 januari 2023 zijn we met drie man, Fokke, Koop en Tjerk, naar Lelystad geweest bij onze collega videoclub Flevo Lacus. Even voor half acht waren we aanwezig en werden hartelijk welkom geheten door de voorzitter Pieter Stofmeel en voorgesteld aan alle aanwezige 9 leden. Vervolgens hebben we een behoorlijk aantal filmpjes vertoond. Van 1 minuut filmpjes tot films van 15 minuten. We kregen positieve feedback en soms bewonderende Ah's en Oh's . Vooral de film van Koop, Sri Lanka kreeg een groot applaus maar ook de andere filmpjes van onze clubleden oogsten bewondering. Kortom een succesvolle avond mede doordat de filmpjes van te voren waren gesorteerd op lengte en voldoende films. We hebben afgesproken dat Flevo Lacus volgend jaar bij ons komt. Er valt daarmee weer wat te leren en bovendien kunnen we dan weer extra inspiratie opdoen.

Donderdag 22 september 2022 zijn we naar de masterclass videobewerken met o.a. greenscreen van Nova Noord geweest in Oosterwolde. Wij, dat zijn Gerard, Wim, Fokke en Tjerk hebben vol verbazing gekeken wat er allemaal mogelijk is en we hebben daar goede ideeen opgedaan. Het lijkt vaak ingewikkelder dan het is. Het is even studeren maar dan heb je wel iets aparts gemaakt.

Het was een zeer leerzame middag.

Door de straten van Sneek

Deze film is door twee leden, Gerard Schuurmans en Tjerk Joustra, in samenwerking met Vereniging Historisch Sneek uitgebracht. Het is al een topper op facebook.

 Een project van videoclub Windjammer.

Sloepentocht door de Sneeker stadsgracht. 

Deze film hieronder is samengesteld door Harry Sytema

 


Videoclub Windjammer nieuws.


Onze website is vernieuwd en ziet er weer fris en aantrekkelijk uit.  (www.videoclub-windjammer.nl) Ook kun je hier het laatste nieuws vinden en de link naar ons YouTube kanaal.  En we gaan ook weer filmen natuurlijk. We hebben een aantal onderwerpen waaruit nog een keuze gemaakt moet worden. Soms wordt er door één lid een onderwerp uitgewerkt maar dat kan ook met andere leden samen. Zo is gezamenlijk een hele mooie “sloep varen” film opgenomen. Wil je ook mee doen? Schroom niet. We werken echt niet met grote schoudercamera’s.  Met een gewone hd video camera maak je al hele mooie beelden.     Een animatiefilm van Harry Sytema

Advendo door Tjerk Joustra

 


.