Focus op beweging

Over ons


Wat doen wij?


Videoclub Windjammer is een actieve club met op dit moment 11 leden. Het  is geen club die de hele avond met elkaar zit te praten. Dat doen we meestal voordat het programma begint, in de pauze en soms na afloop. Wij gaan er vanuit dat, als je lid wordt van een videoclub, je dan meer wilt weten over het filmen en de montage. Daarnaast is het leuk om je film te laten zien en te horen wat collega-filmers er van vinden. Onze videoclub biedt je die mogelijkheid.
We beschikken over de nodige  apparatuur daarvoor. Wij hebben een goede beamer en een groot filmdoek.  In de loop der jaren hebben we dan ook al een aardig filmarchief aangelegd. 

We bekijken gezamenlijk de door ons zelf en andere amateur-filmers gemaakte films. Die films bekijken we kritisch en beoordelen die op verschillende aspecten. We geven elkaar opbouwende kritiek. 
Ook nodigen een andere videoclub bij ons uit om wat van elkaar op te steken. Zij brengen hun films mee en delen hun ervaring met ons. De bedoeling is om van elkaar te leren en zo de films te verbeteren. 

Op een clubavond filmen we regelmatig een demonstratie van de een of andere hobby en we nodigen mensen uit de praktijk uit die een lezing geven over  onderwerpen waar wij graag wat meer over willen weten. Onze leden filmen allemaal 3 CCD digitaal en verschillende leden zijn  overgestapt naar HD en 4K. 

In grote en kleinere samenstelling maken we speelfilms, reportages,  documentaires en een filmportret, of gewoon wat er op ons pad komt. Het monteren wordt door de leden met verschillende programma’s op de computer gedaan. Om maar wat te noemen: Adobe, Pinnacle, Final Cut Studio en Magix. We helpen elkaar daar bij.

Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over het filmen? Kom dan vrijblijvend eens langs op een van onze clubavonden. Adres: Wijkcentrum "De Spil" Molenkrite 169 in Sneek. We zijn er op de dinsdagavonden in de even weken van 19.30 tot 22.30.
Lid worden
De bijdrage/contributie bedraagt € 60,00 per kalenderjaar. Dit is voor aanschaf materiaal en onderhoud en inclusief het lidmaatschap van NOVA, een landelijke belangenvereniging voor amateur filmers.
Het seizoen loopt van september tot mei. Clubavonden zijn op dinsdagavond 19.30 tot 22.30 in de even weken.
Locatie: wijkcentrum "De Spil', Molenkrite 169
8608 WD Sneek
Daarnaast is men verplicht om lid te worden van Wijkvereniging "De Spil'. * De contributie van de Wijkvereniging is € 12,50 per kalender jaar. * Deze contributie wordt door Wijkvereniging 'de Spil' geïnd.

Nog een nieuwe activiteit is het overzetten van oude Super 8 films. Deze oude films worden gedigitaliseerd en op een stickje of externe schijf gezet. Ook digitaliseren we VHS banden.


 


Wil je meer weten over filmen en verder alles wat met met opnemen te maken heeft?  Wordt dan lid van de videoclub. Maar misschien ben je zelf een ervaren filmer en kunnen wij van jou iets leren. Ook dan ben je bij ons welkom.

Wij vinden het leuk om een hobby op onze clubavond te filmen. Heb je een hobby en zou je daar graag een film van willen hebben. Meld het ons.

email naar Windjammer